Tető hőszigetelés

Tető hőszigetelés

A különböző épületszerkezetek tetőszigetelése több funkciót is ellát: szigetelés, hőszigetelés, párazárás, páraelvezetés. Ennek megfelelő megtervezése és kivitelezése szigetelési szakember feladata. Az építkezések során egy a tetőszigetelésben nem járatos építtető számára kevésbé kézzelfogható az épület szigetelés rendszere, illetve előfordul, hogy látszólag költségtakarékos megoldást valósítanak meg, amelynek hosszú távú költségei jóval magasabbak lesznek.

Tetőszigetelési funkciók

Egy lapostetős ház szigetelésében a felületvédelem, csapadékvíz elleni szigetelés, hőszigetelés, páravédelem, kellősítés, lejtést adó réteg, védő- elválasztó réteg, szivárgó réteg mind szükségesek a megfelelő vízzárás eléréséhez. Egy gyakran első látásra egyszerű szerkezetű lapostető egy paramétere, például lejtése miatt a csapadékvíz megállhat a felületen. Ez a probléma előzetes tervezés esetén egyszerű megoldással, megfelelő lejtés megtervezésével elkerülhető.

Tetőszigetelés tervezése

A jó szigetelés nem feltétlenül drágább. Gyakran az előzetes, átgondolt tervezés hiánya miatt keletkező kis hiányosságok vezetnek beázáshoz, nedvesedéshez. Előfordulhat, hogy a rosszul kiszámított, nem megfelelő vastagságú hőszigetelő réteg okozza a belső nedvesedést, azzal, hogy a külső és belső tér hőmérséklet különbsége páralecsapódást hoz létre a födém belső oldalán. Tipikus hiba még az összefolyók, csatornaszellőzők nem szakszerű beépítése, a szükséges párazáró réteg beépítésének elmaradása a szigetelési rétegrendben, nem megfelelő minőségű szigetelő anyagok alkalmazása, és a nem szakszerű szigetelés kivitelezés.

Tető hőszigetelés

Egy épületszerkezet hőszigetelése nagy jelentőségű az épület belső klímája, valamint a fűtési-, üzemeltetési költségek szempontjából. Mezőgazdasági épületek szintén megkövetelhetik az állandó egyenletes hőmérsékletet a létesítményben. Egy megfelel szakértelemmel elkészített hőszigetelés beépítése ráadásul növeli egy épület értékét.

Lapostető hőszigetelés

A tetők szigetelési rendszerében csak műszakilag megfelelő hőszigetelést szabad alkalmazni. A hőszigetelő anyag vastagságát minden esetben hőtechnikai számítás alapján kell meghatározni a mindenkor érvényben lévő hőtechnikai szabványnak megfelelően.

Tető hőszigetelő anyagok

A modern hőszigetelő anyagok nagy választéka kiválóan alkalmazkodik a különböző épületszerkezeti és vízszigetelési megoldásokhoz. A hőszigetelő anyag műszaki paraméterei, hővezetési tényezője, nedvességállósága , tűzveszélyességi besorolása mind fontos tényező a hőszigetelő anyag kiválasztása szempontjából.

Extrudált polisztirol hab lemez hőszigetelés

Az extrudált polisztirol hab (pl: Styrofoam) hőszigetelő anyag zártcellás szerkezete révén nem veszi fel a vizet, így olyan helyen is alkalmazható, ahol közvetlenül is érintkezik nedvességgel. Különböző termékek alkalmazhatóak fordított rétegrendű lapostetők, terasztetők, tetőkertek hőszigetelésére, különböző terhelésű padlók, pincék oldalfalak, lábazatok hőszigetelésére, mezőgazdasági épületek látszó hőszigeteléseként.

Expandált polisztirolhab lemez hőszigetelés

Az expandált polisztirolhab (Pl Nikecell) hőszigetelés nyitott cellás tulajdonságai miatt vízzel, nedvességgel nem érintkezhet. Egyenes rétegrendű terasztető, parkolótető, zöldtető hőszigetelésére alkalmazható. Lapostető hőszigetelése esetén speciális elemek, lejtésképző elemek is rendelkezésre állnak. Alkalmazhatók különböző terhelésű padlók, aljzatok, hőszigetelésére is. Ne feledkezzünk meg továbbá az egyik legnagyobb felhasználási területről, a vakolt homlokzat hőszigetelő rendszerekről sem.

Kőzetgyapot hőszigetelés

A kőzetgyapot hőszigetelő anyagok (pl Rockwool) széles palettája nem éghető tulajdonsága miatt magasabb tűzveszélyességű osztályúnak nyilvánított épületek esetén is alkalmazható. Szerkezetéből adódóan kiváló hőszigetelő tulajdonságai alkalmassá teszik lapostetők és magastetők teljes körű hőszigetelésére. Ezen kívül beltéri szigetelések, vakolt homlokzati hőszigetelő rendszerek, padlásfödémek feletti és fagerendák fölötti hőszigetelés egyaránt kivitelezhető kőzetgyapot hőszigetelő anyaggal.

Lapostető hőszigetelés

Üveggyapot hőszigetelés

Az üveggyapot hőszigetelő termékek (pl Ursa) kiváló szigetelési jellemzői az anyag finom, rugalmas szálszerkezetére, alacsony testsűrűségére, nyíltpórusú szerkezetére és előnyös dinamikai merevségére vezethetők vissza. Ennek megfelelően a különböző testsűrűségű termékek igen jól alkalmazhatók tetőszerkezetekben hőszigetelésként.

Hőszigetelő anyagok alkalmazási területe

  • lapostető hőszigetelés
  • magastető hőszigetelés
  • padló hőszigetelése
  • oldalfal hőszigetelés
  • zöldtető hőszigetelés
  • belső válaszfal hőszigetelés
  • közbenső födém hőszigetelés
  • homlokzat hőszigetelés

Cégünk lakóházak, ipari épületek, csarnokok, társasházak, mezőgazdasági hasznosítású épületek tetőszigetelésének  kivitelezésével foglalkozik.

Ha szeretne Ön is egy megbízható partnert szigetelési munkáltainak kivitelezéséhez, hívja a (70) 500 72 88 számon Marozsán Ferencet, vagy töltse ki az ingyenes lapostető szigetelés ajánlati jelentkezést!