Lapostető vízszigetelés

Az épületszerkezetek kivitelezése során kiemelkedő fontosságú a csapadékvíz elleni védelem kiépítése, tehát a megfelelő vízszigetelési rendszer megalkotása. Egy jó vízszigetelés a megfelelően megtervezett szigetelés rétegrend, a helyesen megválasztott szigetelő anyagok, és a gazdaságosan végzett szigetelés kivitelezés összessége.

A jó vízszigetelés a szigetelés megfelelő tervezésével, hőtechnikai számítással kezdődik. Érdekes módon a megfelelő vízszigetelés feltétele sok esetben a jó hőszigetelés, tehát megfelelő vastagságú hőszigetelő lemezek alkalmazása, hiszen ezek hiánya ugyanúgy párakicsapódáshoz, ezáltal nedvesedéshez vezethet.

Lapostetők hő- és vízszigetelésére kétféle technológiát alkalmazunk:
– modifikált bitumenes szigetelőlemezzel történő lapostető szigetelés
– PVC szigetelőlemezzel történő lapostető szigetelés.
Mindkét megoldás használható új vagy régi lapostetős épületek felújítására, akár vízszigetelésként vagy vízszigetelésre és hőszigetelésre együttesen.

laposteto-vizszigeteles

Lapostető vízszigetelés

Bitumenes vízszigetelés

A bitumenes vízszigetelő lemezek különböző hordozóbetétes és vastagságú változatai egy épület vízszigetelésének teljes rendszerére korszerű megoldást biztosítanak. Az APP és SBS modifikációjú bitumenes vízszigetelő lemezekkel szélsőséges időjárási viszonyoktól eltekintve minden évszakban lehetséges vízszigetelő munkák folytatása. A bitumenes szigetelés előnye, hogy majd minden esetben két rétegben kerül beépítésre. A vízszigetelő lemezek teljes felületen kerülnek lehegesztésre, így szakszerű megoldás alkalmazásával kicsi a valószínűsége a hibás kivitelezésnek – természetesen az adott feladatra a műszakilag megfelelő szigetelőanyagot választása mellett.

PVC szigetelés

A PVC szigetelő lemezek különböző hordozó betéttel készülő változatai (üvegfátyol, poliészter) sokoldalú vízszigetelés kivitelezési célokra alkalmazhatók. PVC szigeteléssel már a minimális, 1%-os lejtéssel rendelkező lapostetők vízszigetelése is kivitelezhetők. Általában könnyűszerkezetes épületek lapos tetőinek, ferdetetőinek vízszigetelése esetén alkalmazzuk. Gyökérálló tulajdonságai miatt zöldtető szigetelés kivitelezésére is kiválóan alkalmas.
Ezen szigetelési módszer előnye, hogy nagyon gyorsan beázás mentessé lehet tenni a szigetelendő épületet. A belső munkákat hamarabb lehet megkezdeni, a kivitelezési idő lerövidül. A tetőszigetelés kivitelezése gépesített egy önjáró hegesztő készülékekkel, ráadásul a szigetelő tekercsek nagyobb mérete miatt is hatékony a munkavégzés.

Fordított rétegrend

Mind a bitumenes, mind a PVC-s tetőszigetelési technológia lehetőséget ad egyenes rétegrend esetén a hőszigetelés beépítésére a vízszigetelő lemezek alá. Fordított szigetelési rétegrend elsősorban bitumenes vízszigetelések esetén alkalmazandó, ekkor a vízszigetelő lemezek fölé kerül beépítésre a hőszigetelés, mely a különböző fizikai behatásoktól is megvédi a vízszigetelő réteget.

Vízszigetelés alkalmazása
— új lapostető szigetelés
— zöldtető szigetelés
— lapostető szigetelés felújítása

Ha szeretne Ön is egy megbízható partnert szigetelési munkáltainak kivitelezéséhez, hívja a számon Marozsán Ferencet, vagy töltse ki az ingyenes lapostető szigetelés ajánlati jelentkezést!