Tetőszigetelés rétegrend

Új lapostető szigetelés készülhet betonfödémen és trapézlemezen. Betonfödémen készülhet egyenes és fordított rétegrenddel szigetelt tető, trapézlemezen csak egyenes rétegrendű szigetelés.

Lapostetőszigetelés betonfödémen

Betonfödémen fordított rétegrenddel szigetelve általában hasznosított lapos tetők (pl. terasztető, zöld tető, járható lapos tető, parkoló tető) készülnek. Betonfödémen fordított rétegrenddel minden esetben bitumenes szigetelő lemezes technológiát alkalmazunk, mert ez a legmegbízhatóbb, legjobb szigetelési megoldás. Ezekben az esetekben ahőszigetelés extrudált polisztirolhab.Egyenes rétegrenddel általában nem járható lapostető, terasztető, illetve ritkán zöld tető szigetelés készül.
Egyenes rétegrendű tetőszigetelésnél bitumenes szigetelő lemezzel és PVC szigeteléssel készítjük az új lapos tetőket.A hőszigetelés itt expandált hab (pl Nikecell) vagy szálas hőszigetelés (pl: Rockwool).

PVC és betonszigetelés előnyei-hátrányai

A bitumenes lemezes szigetelési technológiának és a PVC szigetelésnek is megvan a saját előnye. A bitumenes lemezzel készülő vízszigetelés minden esetben két rétegben készül, ezáltal mindmáig a legmegbízhatóbb tetőszigetelési megoldás. A lapostető szigetelés készülhet egyrétegű bitumenes lemezes szigeteléssel is, mely kimondottan erre az egy rétegű szigetelési technológiára lett kifejlesztve.
A PVC szigetelés egy rétegben készül, de előnye a gyors kivitelezés és a PVC vízszigetelő lemezek nagy rugalmassága, ami által a tető szerkezeti mozgásait felveszi.

Lapostető szigetelés trapézlemezen

Trapézlemezen nagy alapterületű csarnokok szigetelését általában PVC szigeteléssel készítjük. Trapézlemezen készülhet bitumenes szigetelő lemezzel is a szigetelés, két rétegben mechanikus rögzítéssel.

Bitumenes szigetelő lemezek rétegrendje

1. 1. A bitumenes lemezeket a bitumenes vízszigetelő technológia megfelelő betartásával sima, száraz, tiszta, bitumenes alapozóval kellősített felületre kell fektetni.

2. 2. A szigetelő lemez fektetés során a lánghegesztővel a szigetelő lemez alsó felületét fel kell melegíteni, úgy hogy a felület megolvadjon. A szigetelő lemez az így keletkezett olvadékkal ragad a felülethez.

3. 3. Átfedések készítésénél a biztos összedolgozás érdekében, minimális kifolyást (kb. 1 cm) kell hagyni, ezzel biztosítva az alsó lemez átfedéséhez a teljes felületű tapadást. Ez a kifolyás utólagosan palaőrleménnyel eltakarható. A varratátfedések (oldal) min. 10 cm, a hosszanti átfedések min. 15 cm szélesek legyenek.

4. 4. Többrétegű szigetelés esetén az első rétegre kerülő minden további réteget teljes felületű hegesztéssel kell fektetni, az alsó réteghez képest eltolt átfedéssel. Fontos, hogy az átfedések lapolása nem legyen ellentétes a lejtés irányával.

PVC tetőszigetelés rétegrend

Az elterjedt szigetelési mód, a leplesített PVC szigetelés esetén az egyenes szigetelési rétegrendben – azaz a hőszigetelő réteg felett elhelyezkedő lágy PVC szigetelő lemezzel – kivitelezett melegtető. Ezzel a szigetelő technológiával gyakorlatilag bármely födémtípusra kiváló minőségű, jó hő- és páratechnikai mutatókkal rendelkező lapostető rétegrend hozható létre. A PVC szigetelés rögzítési módjai szerint (ragasztás, mechanikus /dűbeles/ rögzítés, leterhelés) is sokféle lehetőséggel bíró módszer, és a legváltozatosabb helyeken is minőségi szigetelési megoldást biztosít.

Akár ipari, mezőgazdasági létesítményekről vagy lakóházról van szó, nagyon fontos a beázás mentes és jól hőszigetelt tető megvalósítása, mivel a szigeteléssel nagy értékeket védünk a beázások okozta károktól. Csak lelkiismeretes munkával, minden részletre odafigyelve készülhet biztos tető szigetelés.

Ha szeretne Ön is egy megbízható partnert szigetelési munkáltainak kivitelezéséhez, hívja a (70) 500 72 88 számon Marozsán Ferencet, vagy töltse ki az ingyenes lapostető szigetelés ajánlati jelentkezést!