Szigetelés tudástár

Honlapunk “Szigetelés tudástár” részében olyan információkat gyűjtöttünk össze, amelyek általánoságban a szigetelésről, lapostető szigetelésről, hő- és vízszigetelésről szólnak.

Olvashatnak a lapostető szigetelés két technológiájáról, a bitumenes és pvc tetőszigetelésről, megismerhetik a lapostető rétegrendet, a bitumenes szigetelő lemezeket. Blogunkban lapostető felújítás, utólagos tetőszigetelés, lapostető szigetelés rétegrend karbantartás, szigetelés tanácsok, friss szigetelés és lapostető hírek témában böngészhetik olvasnivalóinkat.

Bitumenes szigetelés

Lapostetők hő- és vízszigetelésére kétféle technológiát alkalmazunk:

  • modifikált bitumenes szigetelőlemezzel történő lapostető szigetelés
  • PVC szigetelőlemezzel történő lapostető szigetelés.

Mindkét megoldás használható új vagy régi lapostetős épületek felújítására, akár vízszigetelésként vagy vízszigetelésre és hőszigetelésre együttesen. A modifikált bitumenes szigetelő lemezek típusai a bitumenkeverék tulajdonságai alapján: elasztomer (SBS modifikált) és plasztomer (APP modifikált) bitumenes szigetelő lemezek.
Olvasson többet a bitumenes szigetelésről: Bitumenes szigetelés.

Tetőszigetelés PVC lemezzel

A polivinilklorid azaz PVC alapanyagból készülő vízszigetelő lemezek legjellemzőbb felhasználási helye új könnyűszerkezetes lapos tetők, ferde tetők kivitelezésénél a létesítmények csapadékvíz elleni szigetelése. A PVC szigetelőlemez igen jól felveszi az ilyen típusú épületeknél gyakori szerkezeti rezgéseket, ugyanakkor az ilyen alacsonyabb hajlásszögű tetők esetén is képes tökéletes vízzárást biztosítani.

Olvasson többet a PVC tető szigetelésről: PVC