Lapostető utólagos tetőszigetelés

A néhány évtizeddel ezelőtt épült lapostetős ingatlanok szigetelése mára már javarészt elöregedett. A legújabb víz és hőszigetelő anyagokkal hatékonyan és tökéletesen megoldható ezeknek a lapostetőknek az utólagos szigetelése. Ezzel a felújítással jelentősen növelhetjük az adott ingatlan, legyen az családi, társas, panelház vagy ipari, mezőgazdasági csarnok épületünk értékét, időtállóságát és a benne élők, dolgozók komfortérzetét. 

Korszerű – időszerű felújítás 

Az utólagos tetőszigetelés történhet bitumen lemezzel vagy PVC lemezzel. A TetőSzig-Team Kft. kivitelez egyenes és fordított rétegrendű tetőszigeteléseket és saját, magyarországi kizárólagos forgalmazóként – PLASTFOIL pvc membrán felhasználásával – tökéletes vízszigetelést készítünk megrendelőink igényeinek megfelelően. PVC lemezzel történő lapostető szigetelés esetén, amennyiben tetőfelújításról szól a megbízás,- ha szakembereink jónak látják – az eredeti szigetelés maradhat párazáró rétegnek. Ilyenkor a lapostetőre hőszigetelés és elválasztó réteg kerül az alkalmazástechnikai követelmények szerint. A pvc lemez mechanikusan kerül rögzítésre és meleg levegővel heggesztjük.

Bitumenes lemezzel is történhet a lapostető szigetelése

A fordított rétegrendű lapostető szigetelésnél az alapozást megelőzi a portalanítás, majd következik a bitumenes lemez szigetelése lángolvasztással. A zártcellás hőszigetelésre Typar elválasztó réteg kerül, és arra helyezzük el a kavicsterhelést. Több millió négyzetméter szigeteléssel a hátunk mögött rengeteg rosszul kivitelezett tetőszigetelést oldottunk, javítottunk meg, amely rengeteg kellemetlenséget okozott a tulajdonosoknak.

Miért jó profikra bízni a lapostető utólagos szigetelését?

Ahhoz, hogy minőségi alapanyagokból, jól kivitelezett lapostető szigetelést kapjunk, mindenképp profi szakemberekre kell bízni a feladatot! Cégünk a legújabb technológiai tudással és kellő technikai felkészültséggel valamint képzett szakemberekkel végzi a munkálatokat, így a szolgáltatásainkat igénybe vevő ügyfeleink értékálló és garanciás szigetelést kapnak. A lapostető szigetelési munkálatainak megkezdése előtt ütemtervet készítünk a munkálatokról, továbbá elkészítjük a részletes árajánlatot annak érdekében, hogy semmilyen plusz költséggel ne merüljön fel!

Modern megoldások

Az utólagos lapostető hőszigeteléssel optimalizálhatja az energiafelhasználását, csökkentheti a feleslegesen elpazarolt fűtési energia mennyiségét és javíthatja a komfortérzetet is.

A hőszigetelés célja

Hőszigetelés alkalmazásával nagymértékben csökkenthető a fűtési energiaigény, ami egyrészt az épület fenntartási költségeinek, másrészt a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkenését vonja maga után. Megfelelő hőszigeteléssel a légtechnikai berendezések üzemeltetésére fordított energia is csökkenthető, ugyanis a jól hőszigetelt épület ill. tető nyáron nehezebben melegszik fel, így kevesebb a hűtési energiaigénye is.

Panelházak utólagos szigetelése

A panelházak egyik nagy problémája a nagyméretű lapostető víz- és hőszigetelése.

Hazánkban az 1960-as évektől a ’80-as évekig hatalmas számban készültek lakások iparosított technológiával a panelprogram keretében. A panelépületek tervezése és kivitelezése során sokféle szerkezeti megoldást kipróbáltak. Ezeknél a tetőszerkezeteknél jellemző kialakítás a hagyományos egyenes rétegrendű lapostető volt, de előfordultak a fordított rétegrendű szerkezetek is. Ezek a tetőszerkezetek mostanra elöregedtek. Korszerű felújításuk elengedhetetlen. A magastetők esetében jól ismert kéthéjú hidegtetőket számos kedvező tulajdonságuk miatt a lapostetős változatokban is alkalmazzák. A kéthéjú lapostetők rendkívül előnyösek a csapadékvíz elleni szigetelés, hőszigetelés és páratechnikai szempontból.

Bármilyen ingatlanról is legyen szó: csarnok, garázs, terasz, lakóingatlan, mezőgazdasági épület, a tetőszigetelés állapota kulcsfontosságú. Rosszul megválasztott anyagokból, rosszul kivitelezett szigetelés kiszolgáltatottá teszi az ott élőket, dolgozókat az időjárás viszontagságainak, ezzel sok bosszúságot okozva.